Az autók, motorok műanyag lámpatestjei a mindennapi használat során karcolódnak, elöregednek, elszíneződnek, megsárgulnak.

Az elhasználódott lámpatest balesetveszélyes éjszakai vezetést eredményez, akár 50-60% fényerőcsökkenést is okozhat az opálos búra. A későn észrevett forgalmi akadály a rossz megvilágítás miatt végzetes is lehet.

A 3M technológiával lehetőség van visszaadni az autó gyári foncsor fényáteresztési értékét. A VentureShield protektor fóliával tartós védelem biztosítható 5 év garantált szavatossággal.

A technológia során az autó lámpatest elhasználódási mértékét gondosan megvizsgáljuk, hogy milyen mély rétegekben szükséges a visszacsiszolás. Ezt követően többlépcsős polírozással visszatükrösítjük a műanyag felületet. Ez önmagában nem elég, hiszen a külső elhalt UV-védő réteget eltávolítottuk.

A külső védelemre szükség van ( 3M VentureShield protektor fólia) különben visszamattul, visszasárgul rövid időn belül.

3M  POLIURETÁN védőfólia biztosítja a védelmet az időjárási viszontagságok és az UV-sugarak roncsoló hatásai ellen. Lezárja a réteget, erős ellenálló réteget képezve megvédi a karcolódásoktól és a kőfelverődésektől a lámpatestet.

5-év garancia

A  3M VentureShield védőfóliát 2004 óta az autók kőfelverődés elleni védőfóliázására alkalmazzuk nagy sikerrel számítógépes technológiával.